içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ardinolu genç sanatçıların sergisini İzet Şaban açtı

"Ardino İçin El Ele" sloganı altında düzenlenen "Ardino Günleri 2024" ve "Rodoplardan Temiz Gıdalar Festivali"nin ikinci günü etkinlikleri belediyeden genç sanatçıların sergileriyle başladı.

Ardinolu genç sanatçıların sergisini İzet Şaban açtı

Yerel sanatçıların sergileri "Rodopska İskra" toplum merkezinin fuayesinde düzenlendi. Birinci katta ziyaretçiler, Ardino çizgi roman sanatçısı Ayhan Hayrulla'nın sergisini görme fırsatı buldular. Sergide ABD ve Türkiye'de yayınlanan çizgi romanlardan seçilmiş sayfalar, çizgi roman kapakları ve filmlerden ve mitolojilerden kahramanların illüstrasyonları yer aldı. Genç ve yetenekli sanatçılar Suzan Çolakova ve Aylin Osman'ın "Sanatın Tutsaklığında" başlıklı ortak sergisi de ilgi çekiciydi. Her ikisi de Belediye Çocuk Merkezi'nden Müzeyen Yusufova yönetimindeki Güzel Sanatlar Okulu'ndan mezun.

Belediye Başkanı Müh. İzet Şaban katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada , Ardino'nun sanatçıları ve genç yeteneklerinin eserlerini tanıtmada belediyenin desteğine her zaman güvenebileceklerini söyledi. Şaban, "Geleneksel Ardino Günleri'nde yerel sanatçılarımızın sergisini açmaktan mutluluk duyuyorum. Bu harika eserlerin tüm yazarlarını kutluyorum" dedi.Kendilerine bölgesel, ulusal ve küresel ölçekte yaratıcılık ve başarılar diliyorum. Hayallerinizin peşinden gitmeye devam edin ve en iyi yapabileceğiniz şey üzerinde çalışın" dedi.Genç sanatçılar Suzan ve Aylin'in sergisinden bir resim satın aldı. Ardino Günleri katılımcılarına da sergileri ziyaret etmeleri ve yerel sanatçıların eserlerinden satın almaları çağrısında bulundu, böylece çalışmak için cesaret ve ilham alabileceklerini ifade etti.

Tarih: 08-08-2024