içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Edirne Balkan Obasında 400 Balkanlı öğrenci kampta

11 Balkan ülkesinden gelen 400 öğrenci ve 48 öğretmen, bir hafta boyunca Musabeyli Mesire Alanı’nda bulunan Gençlik Kampı Balkan Obasında çeşitli etkinliklere katılıp, Edirne’yi gezerek şehri tanıdı.

Edirne Balkan Obasında 400 Balkanlı öğrenci kampta

Edirne Valisi Yunus Sezer, himayesinde Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformumuz tarafından 2.si düzenlenen Öğrenci Yaz Kampı açılış töreni Valimiz Yunus Sezer, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.11 Balkan ülkesinden gelen 400 öğrenci ve 48 öğretmen, bir hafta boyuncu Musabeyli Mesire Alanı’nda bulunan Gençlik Kampı Balkan Obasında çeşitli etkinliklere katılıp, Edirne’yi gezerek şehri tanıdı.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen açılış programında konuşan Vali Yunus Sezer, “ Gençlik varsa umut var, gençlik varsa heyecan var, gençlik varsa geleceğe emin adımlarla yürümek var. İnşallah sizlerle beraber bütün balkan şehirlerinde gönül köprüleri inşa edeceğiz. Balkanlar deyince tabii bizim aynı duyguları paylaştığımız, aynı üzüntüyü ve sevinci paylaştığımız insanlar var. Buradaki yaz kampının amacı şu, öncelikle sizleri bir araya getirerek 11 farklı ülkeden kalıcı dostluklar kurmanızı ve bundan sonraki arkadaşlık ilişkilerinizi de arttırarak devam ettirmenizi istiyoruz. Umarım bu güzel ilimizden güzel dostluklar kurarak hoş bir sedayla ayrılırsınız.” dedi.

YTB Başkanı Abdullah Eren yaptığı paylaşımda, “Türkiye ile Balkanları birbirine bağlayan tarih kokulu serhat şehrimiz Edirne’deyiz! Ecdat Yadigârı, Evlâd-ı Fatihan diyarı Balkanlardan gelen 400 genç kardeşimiz ile buluştuk. Gönül coğrafyamızın müstesna köşelerinden biri olan Balkanların gençleri heyacanlı, istekli, gayretli. Gözlerindeki ışık ve gönüllerindeki Türkiye aşkı bizi umutlandırdı. Gençler, YTB olarak yanınızdayız, her zaman destekçiniziz!” dedi.

Tarih: 28-08-2024