içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Mustafçova Demircik'te 36 öğrenciye hatim töreni

İskeçe Mustafçova Belediyesine bağlı Demircik köyünde 36 öğrenci için gerçekleştirilen hatim merasimine katılım yoğun oldu.

Mustafçova Demircik'te 36 öğrenciye hatim töreni

İskeçe Mustafçova Belediyesine bağlı Demircik köyünde 4 Ağustos Pazar günü 36 öğrenci için gerçekleştirilen hatim merasimine katılım yoğun oldu.

Hatim töreninde, İskeçe Müftülüğüne bağlı Demircik Kur’an kursu öğrencilerinin yanı sıra Almanya’nın Frankfurt yakınlarındaki Kelsterbach kasabasına göç etmiş ve yaz tatili için köylerine gelen Demirciklilerin çocukları da yer aldı. Ayrıca İskeçe’nin farklı bölgelerinde ikamet eden bazı Demircikli soydaşların çocukları da hatim merasimini kendi köylerinde gerçekleştirdi.Hatim törenine civar köylerden, İskeçe şehir merkezinden ve Batı Trakya’nın farklı bölgelerinin yanı sıra Türkiye’den de birçok misafirin katılması dikkat çekti.

Öğrencilerin başarılı sunumlarının ardından hatim duasını İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa yaptı. Duanın ardından İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, milletvekilleri Burhan Baran ve Hüseyin Zeybek, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ve son olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunu temsilen hatim merasimine katılan Muavin Konsolos Subutay Koç söz alarak katılımcıları selamladılar ve öğrencileri tebrik ettiler.

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa başarılı geçen hatim töreninde özellikle Almanya’dan tatile gelen Demircikli soydaşların çocuklarının yer almasının bu organizasyona farklı bir renk kattığını belirterek, bunun önemli bir birlik ve beraberlik örneği olduğunu vurguladı. Müftü Trampa öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen anne babalarını ve hocalarını da tebrik etti. Son olarak öğrenci velileri adına söz alan Tahir Ömer tüm misafirlere katılımlarından dolayı tüm anne -babalar ve köy halkı adına teşekkür etti. Hatim merasimi sonrası misafirlere geleneksel etli pilav ve ayran ikram edildi.

Tarih: 06-08-2024